2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdődött a tisztogatás a minisztériumoknál

2019. november 06. 18:43, utolsó frissítés: 19:27

A kabinet sürgősségi rendelettel döntött szerdán a minisztériumok átcsoportosításáról - jelentette be szerdán Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária igazgatója.

Az elfogadott struktúra szerint a kabinet 16 minisztériumból áll.

Dancă elmondta: döntöttek többek között arról is, hogy a kormányfőtitkárságtól a pénzügyminisztérium alárendeltségébe kerül át a szerencsejátékok országos ügynöksége, illetve a pénzmosáselleni hivatal is, a lottótársaságot pedig a gazdasági minisztériumhoz helyezik át. A gazdasági és üzleti környezetért felelős minisztériumban összevonják a kis- és középvállalatokért felelős, a turisztikai és az energiaügyi minisztériumokat, amelyeket felszámolnak.

Hozzátette: a minisztériumokat többlépcsős ellenőrzésnek vetik alá.

A kabinetfőnök rámutatott: a miniszterek azt követően nevezhetnek ki, vagy hívhatnak vissza tisztségviselőket, hogy a fenti kormányrendelet megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

Ludovic Orban azt üzente szerdán a kabinet tagjainak, hogy csak hozzáértő embereket tartsanak meg a minisztériumokban, és rámutatott, nagyon fontos elkezdeni "a takarítást a közintézményekben".

"Kezdjék el a könyvvizsgálatot és készüljenek fel új kormányhatározatok meghozására a minisztériumok átszervezését illetően. Csökkentsék a struktúrákat, csak a kompetens embereket tartsák meg, azokat, akik elköteleződnek a közérdek mellett, akik velünk együtt részt akarnak venni a kormányprogram megvalósításában. Aki lusta, aki hozzászokott ahhoz, hogy megkapja a fizetését anélkül, hogy valamit is tenne érte, annak előbb-utóbb távoznia kell" - mondta Orban.

Felszólította a minisztereket, hogy állítsanak le minden, a Dăncilă-kormány által az utolsó száz méteren kiírt versenyvizsgát, amelyekkel például konzulokat és nagyköveteket neveztek ki.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS