2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másodfokon Váta Lóránd javára módosították az ítéletet a portálunk ellen indított perben

2019. november 07. 12:03, utolsó frissítés: 2019. december 03. 18:04

Részben helyt adott a kolozsvári ítélőtábla Váta Lóránd színész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja fellebbezésének és módosította a korábbi, elsőfokú ítéletet. Bár a döntés részletes indoklása az ügyben még nem nyilvános, a 2019. november 6-i döntés értelmében Kulcsár Árpád és portálunk két, a Metoo mozgalomhoz kapcsolódó írás közlésével (amelyek a vélemény rovatunkban jelentek meg) megsértette a színész becsületéhez, jó hírnévhez és magánélethez való jogát, ezért arra kötelezi portálunk kiadóit, hogy a két cikket távolítsuk el oldalunkról. Ugyanakkor az eredetileg követelt 50 ezer eurós kártérítés helyett egy 1000 lejes (210 eurós) erkölcsi kártérítést ítélt meg a felperes részére.

2018. december 17-i döntésében a Kolozsvári Törvényszék alapfokon megalapozatlannak ítélte, ezért elutasította a Váta Lóránd által benyújtott keresetet, ami ellen a felperes fellebbezést nyújtott be.

Az indoklásától közzétett 30 napon belül az ítélet kapcsán felfolyamodvány nyújtható be, áll még az ítélőtábla honlapján. A bírói indoklás közzététele után szerkesztőségünk megfontolja a további jogi lépések megtételének lehetőségét. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS