2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mezei János állítólag titkos megállapodást kötött Dăncilával a bizalmatlansági indítvány megszavazása előtt

2019. november 07. 16:58, utolsó frissítés: 17:03

Ismét áll a bál a Magyar Polgári Párt háza táján, ugyanis Kulcsár Terza József azzal vádolja a párt elnökét, Mezei Jánost, hogy az egy titkos megállapodást kötött Viorica Dăncilă volt miniszterelnökkel, és korábban arra szólította fel az MPP két parlamenti képviselőjét, hogy a bizalmatlansági indítvány szavazásán ne voksoljanak a Dăncilă-kabinet bukására.

A Háromszék napilap birtokába került egy olyan levél, amelyet Kulcsár Terza József képviselő írt Mezei János pártelnöknek. A levélben a képviselő kifogásolja, hogy Mezei János találkozott a volt miniszterelnökkel, és titkos megállapodást kötött vele arról, hogy az RMDSZ-ben politizáló két MPP-s képviselő nem fogja megszavazni a kormánybuktató indítványt.

Az üggyel kapcsolatban a napilap megkereste a pártelnököt is, aki valótlanságnak nevezte a Kulcsár Terza József állításait, majd árnyalta kijelentését, nem tagadta, hogy találkozott volna Dăncilával, de szerinte az MPP belső ügyeit nem a nyilvánosság előtt kell tisztázni. Valamint az sem tartozik a nyilvánosságra, hogy kérte-e az MPP képviselőit, hogy ne szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt. (Háromszék/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS