2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összevonja az új munkaügyi miniszter a gyermekjogvédelmi- és a fogyatékkal élők hatóságát

2019. november 07. 19:24, utolsó frissítés: 19:24

Összevonják az Országos Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóságot (ANPDCA) és a Fogyatékkal Élők Országos Hatóságát (ANPD), jelentette be csütörtökön Violeta Alexandru új munkaügyi miniszter.

„A tegnapi (szerda - szerk. megj.) sürgősségi rendeletben azt javasoltam a kormánynak és a kollégáknak - és beleegyezésüket adták -, hogy a munkaügyi minisztérium tevékenységének hatékonyabbá tétele érdekében vonjuk össze az Országos Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóságot és a Fogyatékkal Élők Országos Hatóságát. Összevonjuk tehát a technikai apparátust, amivel időt, munkába fektetett energiát és erőforrásokat nyerünk, és ezzel szerintünk nő a hatékonyság a haszonélvezők érdekében” - jelentette ki Violeta Alexandru sajtótájékoztatón.

A munkaügyi miniszter rámutatott még, hogy a minisztérium többi struktúráját is át akarja szervezni, meg akarja erősíteni az állampolgárokkal dolgozó alkalmazottak vonalát és a lehetőségek szerint le akarja csökkenteni a vezetői tisztségeket és átláthatóvá szándékozik tenni a tárca tevékenységét.  (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS