2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Békét, mediációt és más fajta vitát szeretne Diaconu, aki az államfőjelöltek vitájától távol maradt

2019. november 08. 19:26, utolsó frissítés: 19:29

Mircea Diaconu államfőjelölt szerint az elnök szerepéről és feladatairól kellett volna szólniuk a vitáknak a választási kampányban.

„Beszéljünk inkább az alkotmányról, erről szóljanak a viták, nem arról, hogy mennyire rossz vagy te, és milyen ostobaságokat követtél el valamikor. Mert nálunk inkább ez zajlik, ami kicsinyes, olcsó és kellemetlen. (...) Most inkább arról kellett volna tárgyalnunk, hogy az alkotmány szerint mi a dolga, mik a feladatai az államfőnek" – fogalmazott Diaconu egy piteşti-i kampányrendezvényen.

Meglátása szerint ha a három nagyobbik párt valamelyikének jelöltje nyeri majd meg a választást, folytatódni fognak az elmúlt öt évet átszövő politikai csatározások.

„Ha a versenyben részt vevő három oldal bármelyike nyeri meg a választásokat a maga politikai csoportjával, politikai katonáival (...), folytatni fogja a háborút a másik oldallal, egészen a végtelenségig. (...) Az előttünk álló öt év tehát pontosan úgy fog kinézni bármelyik változat esetén, mint az elmúlt öt esztendő" – mondta Diaconu.

Hozzátéve, hogy az egyetlen esély arra, hogy ez ne így történjen, az általa javasolt út lenne, amelynek alapja „a béke, a mediáció, az állam intézményei közötti, valamint a társadalom és az állam közötti normális viszony".
(agerpres)
Nyitókép: en.wikipedia.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS