2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az exit pollok szerint érvényesült a papírforma: Johannis nyerte az első fordulót, a második Dăncilă

2019. november 10. 21:00, utolsó frissítés: 21:18

Ahogyan az borítékolható volt, az első, 19 órai CURS-Avangarde exit poll eredmények szerint Klaus Johannis államfő nagy előnnyel, 39 százalékos eredménnyel nyerte meg az államfő-választás első fordulóját, és mivel nem sikerült a szavaztok több mint felével győznie, így két hét múlva, november 24-én második fordulóra fog sor kerülni.

Exit poll eredmények
Infogram


A második helyre Viorică Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt elnöke futott be: 22,5%-ot kapott, a harmadikra pedig Dan Barna, az USR-PLUS jelöltje futott be, 16,4%-kal. Ezeken a százalékokon azonban még jócskán változtathat, hogy messze rekordszámú szavazat érkezett a diaszpórából, és azoknak minden bizonnyal csak a töredékét fogja kapni a PSD jelöltje.

Mircea Diaconu, akit a Pro Romania és az ALDE támogatott 7,9 százalékot, Theodor Paleologu, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) jelöltje 6,1 százalékot kapott.

Kelemen Hunor a szavazatok 3,9 százalékát kapta, ez jobb eredmény az öt évvel ezelőtti 3,47 százalékhoz képest.

Az IRES exit pollja szerint az eredmények hasonlóan alakultak: Johannis: 38,7%; Dăncilă 22%; Barna 16,1%, de az RMDSZ jelöltjét, Kelemen Hunort 4,6%-ra mérték. Diaconu - 8,2%, Paleologu - 5,6%.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS