2019. december 6. péntekMiklós
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă az első exit poll eredmények után: néha a férfiak is sírnak

2019. november 10. 22:02, utolsó frissítés: 2019. november 11. 12:01

A mi harcunk Romániáért van, és a második fordulóban kerültünk az összes kritika és PSD-ellenes, Viorica Dăncilă-ellenes kampány dacára - nyilatkozta Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) állmfőjelöltje azt követően, hogy az első exit poll eredmények szerint neki kell megmérkőznie Klaus Johannis államfővel az elnökválasztás második fordulójában.

Az egykori miniszterelnök arra kérte azokat, akik nem a jelenlegi államfőre szavaztak az első körben, hogy szavazzanak rá a második fordulóban.

„Mindazok, akik egy másik alternatívát szerettek volna, remélem, hogy velünk tartanak majd, és együtt megnyerjük a választásokat. A szavazatok a bizalmat mutatják, és segítenek abban, hogy folytassuk a választási kampányt. (...) Ilyen a demokrácia, minden politikai pártnak el kell mondania az álláspontját. A mi harcunk Romániáért van. Remélem, hogy a szavazatok, amelyeket ma kaptunk, megsokszorozódnak majd a második fordulóban” - nyilatkozta az egykori miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy sírt-e a mai nap folyamán, azt nyilatkozta Dăncilă, hogy: „Nem sírtam. Lehet a férfiak sírtak. Néha a férfiak is sírnak”.

A PSD elnöke köszönetet mondott a párt azon polgármestereinek, akik az ő támogatására buzdították a választópolgárokat.

Az első exit-poll eredmények szerint Klaus Johannis államfő nyerte az elnökválasztások első fordulóját a szavazatok 39 százalékával, és mivel nem sikerült a szavaztok több mint felével győznie, így két hét múlva, november 24-én második fordulóra fog sor kerülni, ahol feltehetőleg Viorica Dăncilă lesz a kihívója, aki az első exit-poll eredmények szerint a szavazatok 22,5 százalékát gyűjtötte be az első körben.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a szavazatok 3,9 százalékát kapta, ez jobb eredmény az öt évvel ezelőtti 3,47 százalékhoz képest.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS