2019. december 12. csütörtökPandora, Gabriella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az MPP szerint figyelmeztetésértékű, hogy Kelemen Hunor nem érte el az 5 százalékot

2019. november 11. 17:28, utolsó frissítés: 17:28

A Magyar Polgári Párt (MPP) szerint az erdélyi magyarság szempontjából figyelmeztetésértékű, hogy az RMDSZ jelöltje 5 százalékos támogatottságot sem ért el a vasárnapi államelnök-választáson.

A Transindexhez eljuttatott közleményükben az írják, hogy eredmény az összefogás hiányát tükrözi, és ismételten bebizonyosodott, hogy a magyar közösség egészét nem győzi meg egyetlen politikai párt „hangja”, a megmaradáshoz pedig ennél többre van szükség.

A Magyar Polgári Párt az erdélyi magyar pártok összefogásában látja a megoldást.

„Hangsúlyozzuk, hogy közösségünk ügye soha, semmilyen körülmények között nem lehet pártpolitikai ügy. Kizárólag együttműködéssel lehet megteremteni annak lehetőségét, hogy a romániai magyar választópolgárokban feloldódjon az „érdekeik képviselői” iránti közömbösség, hogy hitet nyerve ismét urnák elé járuljanak a választásokon”-írják a közleményben.

Az MPP szerint az idei európai parlamenti választásokon is bebizonyosodott, hogy mekkora ereje van az együttműködésnek.

„A Magyar Polgári Párt továbbra is partnerséget ajánl minden olyan magyar szervezetnek, amely a nemzeti érdeket tartja fontosnak, mindenek előtt. Szorgalmazzuk ugyanakkor az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum mielőbbi összehívását a közelgő parlamenti választások előtt, mivel az erdélyi magyar pártok csak egységes erővel, de több nézőpont figyelembevételével lesz képes újra hitelesen és kellő felhatalmazással képviselni nemzeti közösségünket Romániában”- áll a párt sajtóközleményében. (közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS