2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sürgősségi központban kezelik azt a Maros megyei férfit, akit medve sebesített meg az éjszaka folyamán

2019. november 12. 11:28, utolsó frissítés: 11:28

Három ember súlyos sérüléseket szenvedett el az elmúlt napokban Maros megye területén azt követően, hogy medvével találkozott. Az egyikük belehalt a sérüléseibe.

A legutóbbi támadás a hétfőről keddre virradó éjszaka történt egy Oláhkocsárd (Cucerdea) közeli esztenán. A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) képviselői kedden bejelentették, hogy egy 64 év körüli férfit a marosvásárhelyi SMURD sürgősségi központba vittek, miután medve támadt rá egy oláhkocsárdi esztenán, és több sérülést szenvedett a fején, a karján és combján.

Négy nappal korábban egy másik juhászt halálosan megsebesített egy medve az Oláhkocsárd és Gyulas (Giuluş) közötti erdőben.

Egy vadőr is megsérült az elmúlt napokban egy medve miatt, vasárnap pedig 5 medve jelenlétét jelezték Hármasfaluban, Szovátán és Gödemesterházán.

A Hargita megyei csendőrséget is riasztották a hétfőről keddre virradó éjszaka, hogy elkergessenek egy anyamedvét, amely három bocsával bement Borszéken egy erdő közeli ház udvarába.

A helyszínre azonnal kiszálló csendőrök azonban nem találták ott a vadakat.

A lakosságot értesítették a veszélyről a RO-ALERT rendszeren keresztül.

A hét végén Parajdon és Balánbányán (Bălan) is jelezték a medvék jelenlétét, azonban a helyszínre kiszálló csendőrök már nem találták ott az állatokat.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS