2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három külföldi állampolgár 60 kg marihuánát hozott be az országba, de értékesíteni már nem tudták

2019. november 12. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

Őrizetbe vett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) két albán és egy görög állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 60 kilogramm, Spanyolországból származó marihuánát hoztak be Romániába. Kedden mindhármójukat előzetes letartóztatásba helyezték.

A bűnüldöző hatóságoknak információik voltak arról, hogy X. A., A. F. és H. H. nagyobb mennyiségű kábítószert készül behozni az országba, így megszervezték a tettenérésüket.

November 9-én a két, 39, illetve 41 éves albán állampolgár Bukarestből az A1-es autópályán végighaladva ment el a találkozóhelyig, ahova görög társuk a nagylaki határátkelőtől egy nyergesvontatóba rejtve szállította el a drogot. Másnap a három gyanúsított ismét találkozott az A1-es autópályán levő egyik benzinkútnál, ahonnan a bukaresti körgyűrű felé vették az irányt. Az ügyészek és rendőrök megállították a járművet, amelynek átvizsgálásakor összesen 60 kg marihuánát rejtő 38 csomagot találtak.

A nyomozó hatóságok lefoglaltak még nyolc mobiltelefont, nyolc SIM-kártyát, egy airsoft fegyvert, továbbá 1130 eurót és 500 lejt.

A bukaresti törvényszék kedden elrendelte 30 napos előzetes letartóztatásukat, egy negyedik gyanúsítottat pedig - aki román állampolgárságú - hatósági felügyelet alá helyeztek.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS