2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dan Barna lemond az pártelnökségről, ha a kollégái nem szavaznak bizalmat neki

2019. november 12. 16:03, utolsó frissítés: 16:03

Dan Barna bizalmi szavazást fog kérni az általa vezetett Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjaitól, miután az államfőválasztáson nem érte el a kitűzött célt, azaz nem jutott be a második fordulóba. Ezt maga az USR-elnök jelentette be kedden a parlament épületében.

„Egyelőre nem mondok le, hanem bizalmi szavazást kérek a tagoktól. Kollégáim fognak dönteni, ahogy minden esetben történt, amikor kényes helyzet állt elő a párton belül” - fogalmazott Dan Barna, hozzátéve, az elnökválasztáson a „kitűzött cél alatt” teljesített.

Barna leszögezte, amennyiben továbbra is bizalmat kap pártjának tagságától, elkezdik a felkészülést a helyhatósági választásokra.

„Ha bizalmat szavaznak nekem, akkor megyünk tovább a helyhatósági választásokra. Ez az első kudarcom, és gyávaságnak tartanám benyújtani a lemondásomat egy olyan eredmény miatt, amely a jelenlegi kontextusban két szemszögből is nézhető. Ha nem szavaznak nekem bizalmat a kollégák, természetesen hátralépek. Ez ilyen egyszerű” - mondta Barna.

Arra is kitért, hogy nem ő, hanem az USR politikai bizottsága hozta meg azt a döntést, hogy ne vegyenek részt a kormányzásban, ezért ez nem róható fel neki személyesen. (agerpres)

Nyitókép: Dan Barna Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS