2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Áll a bál a PSD háza táján: Olguţa Vasilescu állítólag lehülyézte Dăncilăt, aztán mégis kibékültek

2019. november 12. 19:43, utolsó frissítés: 22:23

Pattanásig feszült a hangulat a szociáldemokraták végrehajtó bizottsági ülésén, mert Claudiu Manda PSD-s EP-képviselő állítólag kibökte: felesége, Lia Olguţa Vasilescu szerint azért fognak veszíteni az államfőválasztás második fordulójában, mert Viorica Dăncilă „ostoba” - számolt be Hotnews az eseményekről.

Vasilescu egyébként Dăncilă kampányfőnöke, de amikor Dăncilă számon kérte, hogy miért mondott a férjének ilyet, akkor úgy összevesztek, hogy a pillanat hevében lemondott erről a tisztségről. A hangulatot fokozta, hogy éppen előtte kitették a pártból Bákó polgármesterét, Cosmin Neculát és a három, Orban-kormányt megszavazó parlamenti képviselőt (Eugen Gioancă, Cristina Burciu és Elena Hărătău) is kirúgták a pártból.

Egyébként a kedd délutáni pártgyűlés fő napirendi pontja az államelnök-választás eredményeinek kielemzése lett volna. Előzetesen PSD-közeli források azt sugallták, hogy nem lesz szankciókról szó, mindazonáltal a PSD vezetőségének egy része számon kérte volna Cosmin Gușát, a Realitatea TV tulajdonosát.

Ám a lehülyézés pillanata után a gyűlést néhány percre felfüggesztették, majd tovább folytatták "vérengzést", ez alkalommal Ana Birchall volt igazságügyi minisztert és Cosmin Gușát rakták ki, pedig ő mindössze néhány hete iratkozott be.

A gyűlés végén Dăncilă mégis úgy nyilatkozott, hogy valahogyan kibékültek, és hogy a gyűlést csak egy telefonbeszélgetés miatt függesztették fel. Olguţa Vasilescu továbbra is megtartja pozícióját a kampány élén. Úgy tűnik, szent a béke Claudiu Mandával is. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS