2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borboly Csaba kéri a beavatkozási folyamat decentralizálását medvekérdésben

2019. november 17. 18:06, utolsó frissítés: 19:31

Közlemény bocsátott ki Hargita Megye Tanácsa a Parajd és Szováta között elütött medve kapcsán. Ebből kiderül, hogy a medve törött lábbal vonszolta magát az úton, a vadásztársaság biztosította a helyszínt. A medvét elaltatták, kilövés után pedig egy vadhús-feldolgozóba szállították.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke vasárnap telefonon értesítette Costel Alexe illetékes minisztert, aki azt mondta, félretájékoztatták az ügyben, de azonnal intézkednek, hogy kiadják a kilövési engedélyt. Röviddel ezután megkapta a vadásztársulás az engedélyt, és kilőtték a medvét.

A sérült medve az úton. Fotó: HMTA sérült medve az úton. Fotó: HMT


– Kérjük a medvekérdésben a beavatkozási folyamat decentralizálást, hogy helyben lehessen döntést hozni, ezért vállaljuk a felelősséget! Ez az eset jó példa arra, hogy a centralizált rendszer nem működik, ki kell várni az engedélyeztetés folyamatát, és vannak esetek, amikor nem lehet napokat várni, nem lehetnek veszélyben emberi életek, és nem nézhetjük végig az állatkínzást. Ez elfogadhatatlan! – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS