2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Belügyminiszter: tiszteletbeli tisztségként kezelte funkcióját Hargita megye prefektusa

2019. november 18. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

A Hargita megyei prefektus úgy kezelte a megyei katasztrófaelhárító bizottság elnöki tisztségét, mintha az valamiféle tiszteletbeli tisztség lenne, jelentette ki Marcel Vela belügyminiszter hétfőn, és leszögezte: kezdeményezi Jean-Adrian Andrei leváltását.

A prefektus szombaton tudomást vett arról, hogy Parajd és Szováta között elütöttek egy medvét és az súlyos sérüléseket szenvedett, az úttesten fekszik, de semmit nem tett, fejtette ki Marcel Vela.

A belügyminiszter hozzátette, megállapította, hogy vagy nincsenek ilyen esetekre leszögezve eljárások, vagy pedig nem tartják be azokat, és a jelenlegi helyzetben vizsgálatot rendel el.

Vela rámutatott ugyanakkor, hogy a környezetvédelmi minisztériumban hétfőn összeültek a tárca szakemberei, illetve a belügyi tárca struktúráinak vezetői, hogy megoldásokat találjanak arra, hogyan lehet a jövőben operatív módon eljárni a hasonló esetekben.

Szombat este elgázolt az autó egy medvét a Parajd és Szováta közötti 13A jelzésű országúton. A nagyvad súlyos sérüléseket szenvedett, vasárnap délben elkábították, majd lelőtték.

A Hargita megyei állategészségügyi igazgatóság vezetője, Ladó Zsolt szerint az állatnak három lába is eltört a balesetben, így nem tudott volna életben maradni az erdőben.

A megyei környezetvédelmi őrség főfelügyelője, Balla Izabella azt mondta, vasárnap 10 óra 30 perckor kapták meg a medve kilövésére vonatkozó igénylést a Nagyküküllő Vadász- és Sporthorgász-egyesülettől, az általa vezetett intézmény és a környezetvédelmi ügynökség is kedvezően véleményezte azt, majd a környezetvédelmi minisztérium jóváhagyta a nagyvad kilövését. (agerpres)

Nyitókép: expressdebanat.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS