2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis a mentelmi jogról: Amikor eljutunk az alkotmánymódosításhoz, napirendre tűzzük

2019. november 18. 20:29, utolsó frissítés: 20:29

Alkotmánymódosítás nélkül nem lehet megváltoztatni az államfő mentelmi jogára vonatkozó előírást, jelentette ki hétfőn Ploieşti-en Klaus Johannis államfő.

Johannist arra emlékeztették az újságírók, hogy a 2014-es államelnöki kampányában ígéretet tett, hogy le fog mondani mentelmi jogáról, amennyiben államelnökké választják.

„Ez csak alkotmánymódosítással valósítható meg, és természetesen amikor eljutunk az alkotmány megváltoztatásához, akkor napirendre tűzzük ezt a témát” - felelte a PNL jelöltje.

Klaus Johannis azt is elmondta, hogy a PNL-kormánnyal együtt a nyugdíjak és fizetések emelését tervezi, annak ellenére, amit a PSD állít, amely szerint az új kormány megszorító intézkedésekre készül.

Kifejtette, ha újraválasztják, azt tervezi, hogy helyrehozza, amit Romániában az elmúlt években elrontottak, működőképessé teszi a nagy intézményeket, mint az oktatási és egészségügyi rendszer, a rendőrség, a csendőrség stb. Az állami intézmények élére érdem szerint, és nem rokonság vagy ismeretség alapján kell kinevezni a vezetőket, mondta Johannis, aki szerint „hatalmas munka” lesz a nagy állami rendszerek működőképessé tétele.

Prioritások között említette ugyanakkor a fenntartható gazdasági fejlődést, valamint a nemzetvédelemmel kapcsolatos projekteket, mint például a hadsereg korszerű felszerelését és a katonák megfelelő kiképzését. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS