2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elaltatták a kedden reggel Kovászna megyében elgázolt medvét

2019. november 19. 18:35, utolsó frissítés: 18:35

Elaltatták azt a medvét, amelyet elgázolt egy autó kedden reggel Kovászna megyében. A sérült nagyvadat egy Brassó megyei rezervátumba szállították a baleset után, az orvosok azonban nem tudták megmenteni az életét.

A medvét a Kézdivásárhely és Brassó közötti 11-es országúton ütötte el egy autó. Az állat súlyos sérüléseket szenvedett, mindössze 200 métert sikerült még megtennie, majd egy állatorvos elkábította és a Brassó megyei medverezervátumba szállították. A Millió Barát Egyesület orvosa a megyei állategészségügyi igazgatóság illetékes állatorvosával együtt kivizsgálta az állatot és megállapították, hogy mindkét első lába eltörött és belső vérzése van, ezért az elaltatása mellett döntöttek, hogy véget vessenek szenvedésének.

A szakemberek szerint a medve körülbelül három és fél éves volt.

„A Millió Barát Egyesület azt javasolja minden gépkocsivezetőnek, hogy legyenek nagyon figyelmesek ebben az időszakban, mert a klímaváltozások miatt a medvék még nem kezdték el a hibernálást, és kijönnek az erdőből élelem után kutatva” - hívja fel a figyelmet közösségi oldalán az egyesület.(agerpres)

Nyitókép: Transylvanian Wildlife Project Facebook-oldala.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS