2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Temesvári tragédia: újabb személyek hívták a mentőket rosszullét miatt

2019. november 20. 14:49, utolsó frissítés: 14:53

Újabb személyek hívtak mentőt rosszullét miatt a temesvári Mioriţa út 8. szám alatti tömbház lakói közül, akik már november 18-a, a hatóság által elrendelt evakuálás óta nem laknak otthon, nyilatkozta szerdán Elena Megherea, a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

A szóvivő rámutatott, három hívás érkezett szerdán az 112-es sürgősségi hívószámra.

„Egy asszonyról és két gyermekéről (12 és 14 évesek), egy felnőttről, illetve egy másik, 11 éves gyermekről van szó. A felnőtteket a sürgősségi kórházba, a gyerekeket a Louis Ţurcanu kórházba vitték. Mind az öten a Mioriţa út 8. szám alatti tömbházban laktak, de a november 18-ai, 14 órakor elrendelt evakuálást követően máshol húzták meg magukat” - mondta el Elena Megherea.

A temesvári megyei kórházban jelenleg 10 személyt ápolnak, a városi kórházba egy felnőtt van beutalva, egy másiknak pedig most mérik fel az állapotát, a Louis Ţurcanu gyerekkórházban 29 gyermeket kezelnek, kettőt pedig most vizsgálnak meg, tájékoztat még az ISU.

A helyi hatóságok által rendelkezésre bocsátott menedékhelyeken jelenleg öt személy tartózkodik.

A halálos áldozatokat követelő temesvári kártevőirtás kapcsán Raul Pătrașcu, a temesvári Victor Babeș Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem asszisztense azt nyilatkozta az RFI-nek, hogy az alumínium-foszfid, amit kártevőírtásra használt a temesvári cég már kis mértékben is halálos, és nincs rá ellenszer.(agerpres)

Nyitókép: Ştefan Both / Adevărul

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS