2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még azok a rendőrök is gyógyszeres kezelésre szorulnak, akik biztosították a helyszínt a temesvári tömbháznál

2019. november 21. 14:04, utolsó frissítés: 14:10

Gyógyszeres kezelésre szorultak néhányan azon rendőrök közül, akik vizsgálatot folytattak, illetve biztosították azt a temesvári tömbházat, amelyben a kártevőirtás okozta tragédia nyomán két kisgyerek és egy nő meghalt és több mint negyvenen kórházba kerültek.

A rendőröket prevenciós jelleggel szerdán vizsgálták meg a sürgősségi kórházban. Néhánynak közülük rosszak lettek az eredményeik, ezért gyógyszeres kezelést kaptak, senkit nem utaltak kórházba - tájékoztat a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőség (IPJ) közleménye.

A védelmi minisztérium mobil egysége segíti a nyomozást

A minisztérium szakemberei csúcstechnológiájú felszereléssel mérik be a különféle szerves és szervetlen vegyületekből hátramaradt foszfor koncentrációját, és ellenőrzik az eddig elvégzett fertőtlenítési műveleteket.

Az egészségügyi minisztérium szerdai közleménye szerint összesen 44 személyt ápolnak kórházban az eset következményeként: kilenc személyt a Pius Brînzeu Megyei Klinikai Sürgősségi Kórházban, hármat a temesvári városi kórházban és 32 gyermeket a Louis Ţurcanu sürgősségi gyerekkórházban.

Kedd este harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték Buţă Ioan Sorint, annak a kártevőirtó cégnek a tulajdonosát, amely a temesvári Mioriţei utcai tragédiát előidézte - nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek rendőrségi források.

A kihallgatását követően a rendőrök a hétfőről keddre virradó éjszaka őrizetbe vették a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés és toxikus anyagokkal vagy termékekkel való kereskedés gyanújával, miután két gyermek és egy nő meghalt, több személy pedig kórházba került ugyanabból a temesvári tömbházból, ahol cége kártevőirtást végzett a napokban.

Az ügyön dolgozó ügyészek szerint a cég egy Delicia - GASTOXIN nevű kártevőirtószert használt, amely alumínium-foszfidot tartalmaz. Ez egy rendkívül toxikus anyag, belélegzés esetén fatális lehet, használatához speciális engedély szükséges. (hírszerk./Agerpres)Nyitókép: digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS