2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdődtek a felkészítők a 2020-as BBTE Matek-Infó versenyre

2019. november 21. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

A korábbi évek gyakorlatát folytatva, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának oktatói a 2019–2020-as egyetemi tanévben is felkészítőket tartanak matematikából és informatikából, hogy a középiskolásoknak ezáltal is lehetőséget biztosítsanak a sikeres felvételire, valamint a 2020-as BBTE Matek-Infó versenyre.

Az ingyenes felvételi és versenyfelkészítők helyszíne a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem főépülete. A felkészítők időpontja és tematikája megtekinthető a kari honlapon.

A 2020-as BBTE Matek-Infó versenyre főként a XII. osztályos diákokat várják, valamint azokat is, akik sikeresen érettségiztek, és tudásukat próbára téve, szeretnének részt venni egy megmérettetésen, amely alapján felvételt nyerhetnek a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karára.

„A BBTE Matek-Infó verseny megszervezésével a BBTE Matematika és Informatika Kara azokat szólítja meg, akik tanulmányaikat itt szeretnék folytatni, ezáltal esélyt adva számukra egy biztos hely megszerzésére. A tavasszal sorra kerülő verseny hasonló a nyári írásbeli felvételi vizsgához.” – nyilatkozták a szervezők.

A szabályzat értelmében a BBTE Matek-Infó versenyen kapott legalább 6-os minősítés – a jelentkező kérésére – helyettesítheti a felvételi írásbeli vizsgajegyet. Az első hat helyezést elérő XII. osztályos versenyző, mindkét tantárgyból (matematika és informatika) külön-külön, 10-es felvételi átlaggal jut be a Matematika és Informatika Karra. Amennyiben valaki a BBTE Matek-Infó versenyen nem érte el a megfelelő eredményt, részt vehet a júliusi felvételi vizsgán.

A nyolcadik alkalommal meghirdetett BBTE Matek-Infó versenyre 2020. április 4-én, szombaton kerül sor. (közlemény)

Nyitókép: news.ubbcluj.ro/hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS