2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korszerűsítik a kolozsvári skateparkot

2019. november 21. 18:00, utolsó frissítés: 18:01

Kibővíti a kolozsvári önkormányzat a Rózsák parkja skateparkot, az erre vonatkozó tanácshatározatot csütörtökön fogadta el a tanácsosi testület. A részletes városrendezési terv szerint a befektetés egy 3100 négyzetméteres területre vonatkozik, ez a terület magába foglalja a jelenleg is létező parkot illetve a szomszédos területeket, amelyek hamarosan a park részét fogják képezni. A tervek szerint a parkot új szabadtéri bútorzattal, LED-es közvilágítással, éjszakai világítással, ivóvíz-kutakkal, illemhellyel, az ide járók csomagjai számára létrehozott raktárral látja el az önkormányzat, emellett a zöldövezetet is jelentősen fejleszti.

A befektetés összértéke áfával együtt 3,6 millió lej, az építő cégnek 15 hónapon belül kell átadnia a munkát. A projekt költségeit az önkormányzat saját forrásaiból fedezi. A skatepark kibővítésére vonatkozó projekt a Részvételi Költségvetés program egyik nyertes projektje.

„A gördeszkát, BMX-kerékpárt, görkorcsolyát, rollert használók száma az utóbbi években jelentősen megnövekedett. A városvezetés támogatja a tömegsportot, a mozgást, ugyanakkor megfelelő feltételeket szeretne biztosítani a fiatalok számára ahhoz, hogy hobbijukat gyakorolhassák. A skatepark jelenlegi formájában már nem tudja befogadni mindazokat, akik itt szeretnének kikapcsolódni, éppen ezért volt szükség ennek kibővítésére”– nyilatkozta Rácz Levente, a helyi tanács RMDSZ-frakciójának tagja. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS