2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban mindenkit megnyugtatott az EPP-ben, hogy ő nem Orbán

2019. november 22. 17:34, utolsó frissítés: 17:34

Ludovic Orban miniszterelnök és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke az Európai Néppárt (EPP) zágrábi közgyűlésén szólalt fel, ahol hatalmas sikert aratott azzal a mondatával, amikor kijelentette: A nevem: Orban. De hogy eloszlassam a kételyeket: a nevem Ludovic Orban - szúrta ki az Azonnali. Orban kijelentését nagy tapssal jutalmazták.

A román kormányfő ezzel nyilvánvalóan kifejezte elhatárolódását Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől és a Fidesz politikájától, ezt még azzal is nyomatékosította, hogy biztosította az EPP-t: Románia mindaddig erős szövetségese lesz az Európai Néppártnak, amíg Klaus Johannis az államfő és a PNL van kormányon.Mivel a Fidesz tagságát felfüggesztették az EPP-ben, ezért a magyar kormánypárt tagjai meg sem jelentek a zágrábi kongresszuson, noha meghívták őket, de a tisztújítási szavazáson a felfüggesztés miatt nem szavazhattak volna.

A PNL-hez és a Fideszhez hasonlóan az RMDSZ is az Európai Néppárt tagja, Kelemen Hunor szövetségi elnök csütörtökön kijelentette, hogy az RMDSZ azt szeretné, ha a Fidesz újra az EPP teljes jogú tagja lenne. A Fidesz felfüggesztésének ügyét az EPP februárban tárgyalja majd, várhatóan akkor fog eldőlni, hogy a magyar kormánypártot kizárják az EPP-ből vagy visszanyeri teljes jogú tagságát. (Azonnali/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS