2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban a prefektusok leváltására készül

2019. november 22. 19:00, utolsó frissítés: 19:00

A kormány le fogja váltani a prefektusokat és prefektus-helyetteseket, mivel minden kormánynak jogában áll kiválasztani megbízottjait a megyékben, jelentette be Ludovic Orban miniszterelnök az Olt megyei Balşon.

"Le fogjuk váltani őket, de nem akartuk korábban, hogy ne mondják, akadályoztatni akarjuk a választási folyamatot; ők készítették elő a választásokat, hagytuk, hogy teljesítsék kötelezettségeiket. (...) A prefektus azonban a kormány megbízottja a megyében, és minden kabinetnek jogában áll kiválasztani képviselőit" - fejtette ki Orban.

Arra a kérdésre, hogy a többi decentralizált intézménynél is lesznek-e leváltások, a kormányfő azt válaszolta, hogy "aki nem végzi a dolgát, már veheti is a csomagját". Leszögezte, objektív kiértékelést fognak végezni.

"Sajnálatos módon sokuknál a múltbeli tevékenységet is elemeznünk kell, mert sok ostobaságot követtek el politikai parancsra, már régen saját kezdeményezésből kellett volna csomagolniuk, de mindegyik esetet sorra fogjuk venni" - mondta a miniszterelnök.

Hozzátette, mindenkinek meg kell értenie, hogy a köztisztviselőknek az adófizetők, a román állampolgárok szolgálatában kell állniuk, minőségi és gyors szolgáltatásokat kell biztosítaniuk.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS