2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Források: lemondatták Dăncilă-t a PSD éléről

2019. november 25. 18:44, utolsó frissítés: 19:01

Az államfő-választás másnapján a Szociáldemokrata párt vezetősége egy informális gyűlést tartott a parlament épületében, kiértékelendő Viorica Dăncilă eredményeit – írja a HotNews forrásokra hivatkozva. A megbeszélést a képviselőház elnöke, Marcel Ciolacu hívta össze – aki szerint a választáson elért eredmények „katasztrofálisak” lettek.

Az informális találkozón olyan vezetők vettek részt, mint Paul Stănescu, Gabriela Firea și Niculae Bădălău, és arról egyezkedtek, hogy a párt vezetését ügyvivő jelleggel Marcel Ciolacu vegye át. A román sajtó forrásokra hivatkozva arról tudósít, hogy Dăncilă végül támogatók nélkül maradt, elfogadta az alkut és lemond a párt éléről. A Hotnews szerint ezért cserébe parlamenti mandátumot kap és ő lesz a párt nőszervezetének elnöke. A lemondását holnap, az Országos Végrehajtó Bizottság (CEX) gyűlésén jelentik be majd hivatalosan.

Az informális találkozó után Ciolacu a közösségi média oldalán többek között azt írta, hogy beszélgetett Dăncilă-val, de "olyan eredményről van szó, amivel egyikünk sincs megelégedve - de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének megoldások". Majd azzal zárta a online nyilatkozatát, hogy a PSD egy erős párt marad, és egy csapatként készülnek a jövő évi választásokra.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS