2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ragaszkodik a marosvásárhelyi alpolgármesteri székéhez Makkai: bírósághoz fordult

2019. november 26. 17:12, utolsó frissítés: 17:16

Alpolgármester akar maradni Marosvásárhelyen Makkai Gergely, ezért bírósághoz fordult - számolt be a Székelyhon hírportál.

Makkai Gergely Marosvásárhely leváltott alpolgármestere a közigazgatási bíróságon kérte a leváltásáról szóló tanácsi határozat semmissé nyilvánítását, és továbbra is bejár munkába. Az önkormányzati testület válaszlépésként saját jogi képviselőt jelölt ki Peti András személyében, mert nem bízik abban, hogy a polgármesteri hivatal jogi osztálya érdemben képviselné álláspontjukat a bíróságon.

Mint azt mi is megírtuk, októberben a marosvásárhelyi önkormányzati képviselő-testület leváltotta az RMDSZ-es alpolgármestert, mivel elégedetlen volt munkájával és azzal, ahogyan a magyarságot képviseli a városháza vezetőségében. Arról még nem született döntés, hogy lesz-e új magyar alpolgármester vagy sem. A Székelyhonnak úgy fogalmazott, a leváltásáról szóló határozattervezetben semmilyen konkrét mulasztást vagy tévedést nem említettek, semmivel nem indokolták meg, hogy miért váltották le. (szekelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS