2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gázrobbanás volt Szatmárnémetiben, evakuáltak egy tömbházat

2019. november 27. 17:37, utolsó frissítés: 20:21

Nagy erejű robbanás rázta meg ma délután a Zsadányi/Cloșca út egyik tömbházát Szatmárnémetiben, a német líceum szomszédságában. Négy személy szorult orvosi ellátásra, és további 25 személyt evakuáltak, akik valószínűleg a faipari szakközépiskola bentlakásában töltik majd az éjszakát. Két áldozat égési sérüléseket szenvedett, egyikükhöz SMURD-helikoptert hívtak, bizonyára azért, hogy a bukaresti égési sérültek kórházába szállítsa.

A robbanás hatása több száz méterre is érződött, az érintett tömbház környékén betörtek az ablakok, helyenként pedig lehullott a vakolat. A tűzoltók, a mentők, az E-ON gázszolgáltató munkatársai valamint a városi önkormányzat képviselői jelenleg helyszínelnek, egyelőre annyit sikerült megállapítani, hogy a kezdeti gyanúval ellentétben nem gázpalack robbant fel, hanem a vezetékes gáz gyülemlett össze majd robbant be a tömbház egyik helyiségében. Az érintet tömbház gázellátását felfüggesztették.

Frissítés: A robbanás mindkét megégett áldozatát Bukarestbe szállítják, egyiküket, egy 30 év körüli férfit a SMURD helikoptere vitte el, a másik áldozatért, egy nőért pedig repülőgép érkezik és a szatmárnémeti reptérről veszi majd fel a sérültet.

Időközben egy szakértő megvizsgálta az érintett tömbházat és megállapította, hogy az épület struktúrájában nem tett kárt a robbanás. Kereskényi Gábor polgármester elmondta, a mai nap során nem állítják vissza a tömbház gáz- és elektromos áram ellátását, ugyanakkor 60 fekvőhelyet biztosítottak az evakuáltaknak, akik egy hideg vacsorát is kapnak, és ha huzamosabb ideig fennáll a rendkívüli helyzet, holnap egy meleg ebédre is számíthatnak. Cikkünk frissül.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS