2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Körözést adtak ki Alina Bica volt DIICOT-főügyész ellen

2019. november 27. 19:07, utolsó frissítés: 19:07

Országos körözést adott ki a rendőrség Alina Bica, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt főügyésze ellen, miután a legfelsőbb bíróság szerdán jogerősen négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte abban az ügyben, amelyben az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Ovidiu Tender üzletember bűnpártolásával vádolta.

Az Országos Rendőr-főfelügyelőség honlapján Alina Bica neve a körözött személyeknél jelenik meg. A volt DIICOT-főügyész jelenleg Costa Ricán tartózkodik.

A bíróság 2016 szeptemberében ítélte Alina Bicát 4 év szabadságvesztésre, és ezt az ítéletet erősítette meg 2018 júniusában.

A legfelsőbb bíróság 2019 márciusában felfüggesztette büntetésének végrehajtását az alkotmánybíróságnak az öttagú bírói tanácsok létrehozásának törvénytelenségét kimondó határozata értelmében, és elrendelte perének újratárgyalását.

A szerdai tárgyaláson a legfelsőbb bíróság elutasította Bica fellebbezését és megtartotta a 2016 szeptemberében hozott, 4 éves szabadságvesztésről szóló ítéletet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS