2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Többen megsérültek, mert gázszivárgás volt egy újonnan megnyitott szebeni kereskedelmi központban

2019. november 28. 10:17, utolsó frissítés: 10:17

Öt személy került összesen kórházba a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka, miután a nemrég megnyitott nagyszebeni kereskedelmi központot evakuálták szerda este szén-dioxid szivárgás miatt.

A Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség csütörtök reggeli tájékoztatása szerint négy tűzoltóról és a kereskedelmi központ egy alkalmazottjáról van szó. Mind az öten szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Miután a helyszínen orvosi ellátásban részesítették őket, mind az ötüket kórházba vitték további kivizsgálásokra.

A katonai tűzoltók és a CBRN csapatok a helyszínen maradtak még a biztonság kedvéért.

A kereskedelmi központot szerda este 10 óra körül evakuálták, miután egy személy az 112-es sürgősségi hívószámon jelentette, hogy erős szag terjeng a helyiségben.

A helyszínre kiszálló katasztrófavédelmi csapatok megállapították, hogy szén-dioxid szivárgás történt, a központ egyik hipermarketének hűtőberendezése hibásodott meg.

A Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szerint a kereskedelmi központot megelőző jelleggel evakuálták, majd ezt követően a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter szakemberei átvizsgálták a helyiséget.

Három tűzoltót orvosi ellátásban kellett részesíteni a helyszínen, majd a Szeben megyei sürgősségi kórházba vitték őket további kivizsgálásokra, tájékoztatott a felügyelőség szerda este.

A november 14-én felavatott kereskedelmi központ tulajdonosait rögtön a megnyitás után 50.000 lejre bírságolták meg, mert tűzoltósági engedély hiányában nyitották meg az üzleteket, tájékoztatott a Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS