2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégis csak szabályos volt, hogy Dragneát egy napra szabadon engedték

2019. november 28. 12:54, utolsó frissítés: 12:54

Szabályos volt a Liviu Dragnea által kapott 24 órás eltávozási engedély a rahovai börtönből, jelentette be csütörtökön Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter.

Az országos börtönigazgaztóság (ANP) vezetősége arról tájékoztatott, hogy Liviu Dragnea szabályosan kapta meg az eltávozási engedélyt a rahovai börtönből, szögezte le Predoiu sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a gyanú árnyékának eloszlatása érdekében, anélkül azonban, hogy a börtönigazgatóság következtetését kétségbe vonná, további átfogó ellenőrzéseket rendelt el a rahovai börtönben és az országos börtönigazgatóság szintjén is. Az ellenőrzés a következő két dologra irányul: a szóban forgó eltávozás törvényes voltának megvizsgálására, illetve annak megvizsgálására, hogy a hasonló eltávozásokra a törvényes előírásokat betartva adnak-e engedélyeket az ország börtönjeiben.

A sajtóban megjelent információk szerint a rahovai börtönben 3 és fél éves büntetését töltő Liviu Dragnea volt szociáldemokrata elnököt október 31-én egy napra kiengedték a börtönből az intézmény vezetőségének döntése nyomán. Ezt követően a döntést megóvták, és a sajtóban megjelent az információ, mely szerint egy kormányhatározat értelmében Liviu Dragneának nem lett volna joga eltávozásra, mivel más ügyekben is kivizsgálás zajlik ellene, és nem lenne szabad kapcsolatba lépnie a többi vádlottal.

Ana Birchall akkori igazságügyi miniszter felkérésére az országos börtönigazgatóság vezérigazgatója sürgősségi jelleggel ellenőrzést rendelt el a rahovai börtönben az eltávozási engedély jóváhagyása kapcsán. (agerpres)

Nyitókép: expresssud-est.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS