2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elindították az új legfőbb ügyész, a DNA-főügyész és a DIICOT-főügyész kiválasztási eljárását

2019. december 03. 09:32, utolsó frissítés: 09:32

Elindította hétfőn az igazságügyi minisztérium Románia új legfőbb ügyésze, továbbá a korrupcióellenes ügyészség (DNA), valamint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyészének kiválasztási eljárását.

A szaktárca közleménye értelmében a procedúra január 22-éig tart.

A legfőbb ügyészi, illetve a két főügyészi tisztség iránt érdeklőd ügyészek december 23-áig nyújthatják be jelentkezési dossziéjukat.

A válogatáson való részvételre vonatkozó kérelem mellé a jelentkezőknek csatolniuk kell többek között egy tevékenységi tervet, önéletrajzukat, valamint a szakmai tevékenységüket kiértékelő legutóbbi jelentést - ismerteti honlapján a szaktárca.

A törvény által előírt feltételeknek megfelelő pályázók listáját december 24-én teszik közzé a minisztérium weboldalán. A jelöltek meghallgatására január 14-e és 17-e között kerül sor, az eredményeket január 21-én hozzák nyilvánosságra.

Az igazságügyi miniszter által a legfőbb ügyészi, továbbá a DNA- és DIICOT-főügyészi tisztségre kiválasztott jelöltek kinevezését előbb a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének kell véleményeznie, ezt követően pedig a tárcavezető elküldi a javaslatokat az államfőnek - ismerteti az eljárást a szaktárca.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS