2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borboly reagált a budapesti román nagykövet Pro Economicára vonatkozó kijelentéseire

2019. december 03. 12:50, utolsó frissítés: 12:55

Borboly Csaba szerint Bukarestben üdvözölniük kellene, hogy Magyarország kormányának támogatási szerződéseit a nyertes pályázók sorra írják alá, nem pedig „otromba, az elemi diplomáciai szabályokat felrúgó” üzeneteket kellene megfogalmazni.

A Hargita Megyei Tanács elnöke ezzel Marius Lazurca, Románia budapesti nagykövetének kijelentéseire reagált, aki szerint a román hatóságokat is be kell vonni az erdélyi gazdaságfejlesztési programba.

„Függetlenül attól, hogy Bukarestben mit mondanak, a fejlesztések útjába nem állhatnak” - jelentette ki a Hargita Megyei Tanács elnöke, majd hozzátette, hogy a „Fidesz–RMDSZ-együttműködés stratégiai fontosságú Székelyföld gazdaságfejlesztése tekintetében”.

Borboly Csaba beszámolt róla, hogy egy székelyföldi csapat a múlt héten Vincze Loránt RMDSZ-es EP-képviselő meghívására Dél-Tirolba utazott, hogy az ottani szövetkezeti rendszert tanulmányozza.

„Ebbe az irányba kell haladnunk, Székelyföldön is egyértelműen szövetkezeti rendszerekben kell gondolkodnunk, amelyek összehangolják a termelést, a feldolgozást és az értékesítést” - hangsúlyozta Borboly Csaba.

Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója a múlt héten megerősítette, hogy nem áll szándékukban leállítani az alapítvány által lebonyolított erdélyi gazdaságfejlesztési programok sorozatát. Az ügyvezető igazgató megnyugtatta azokat, akiket a román nagykövet szavai elbizonytalanítottak, hogy az alapítvány teljes mértékben legálisan, átláthatóan működik, és csupán azért, mert a magyar állam támogatja, még nem kifogásolható. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS