2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Második élettársát is megölte egy élesdi férfi, miután a “miniamnesztiával” szabadult

2019. december 09. 19:43, utolsó frissítés: 19:45

Megfojtotta élettársát, majd feladta magát a rendőrségen a Bihar megyei kisvárosban élő, 47 éves Iosif V.. A Bihoreanul szerint az élesdi férfi 2018 februárjában szabadult a börtönből a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján.

A jogszabály értelmében minden 30, fogságban eltöltött nap után 6 nappal lerövidült a foglyok büntetése a romániai börtönökben uralkodó rossz körülmények miatt. A férfi 2008-ban brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg akkori élettársát, az ötgyerekes nővel több késszúrással végzett és egy baltát is a fejébe vágott. Bevallása szerint a nő el akarta hagyni, ezért ölte meg.

A Legfelsőbb Bíróság 2010-ben 15 évi börtönre ítélte, azonban 2022 helyett 2018 februárjában feltételesen szabadlábra helyezték az érvénybe lépett „miniamnesztia” alapján. A december 1-jén elkövetett gyilkosság miatt ismét a fogságban van, a Nagyváradi Törvényszék ügyészségének közleménye szerint családon belüli erőszak gyanújával folyik ellene eljárás.

Az elkövető fia egyébként szintén gyilkosság miatt tölti börtönbüntetését, a 21 éves férfi 2018 augusztusában fojtotta meg vele egykorú élettársát, aki után két gyerek maradt árván. Az elkövető akkor végzett a nővel, amikor az bejelentette, hogy külföldön szeretne munkát vállalni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS