2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két nőt találtak holtan egy Szatmár megyei településen; a nyomozók gyilkosságra gyanakodnak

2019. december 10. 19:55, utolsó frissítés: 2019. december 11. 10:32

Frissítés: Paplanárus kereskedők voltak az elkövetők, egy 39 és egy 59 éves férfi, akik házaltak a faluban. A presasm.ro szerint az áldozatok barátok voltak, az idősebbik nő vitte át az árusokat a fiatalabbikhoz, hogy ő is vásárolhasson.

Feltételezhetően rablási szándékkal történt a gyilkosság, valószínűleg akkor ütötték le a fiatalabb áldozatot, amikor az pénzért ment, hogy fizessen. A testeket egyébként megpróbálták elrejteni, az árult paplanokkal takarták le őket.

Az idősebbik nő férje elmondta: miután a felesége nem tért haza, utánament, azonban a lakás kulcsra volt zárva. Többszöri sikertelen próbálkozás után végül az egyik rokon felfeszítette a ház egyik hátsó ablakát, úgy jutottak be.

Elmondása szerint az elkövetőek a gyilkosság után még visszatértek hozzá és kértek tőle 500 lejt a paplanokért, amit – miután nem sikerült beszélnie a felségével – végül ki is fizetett. Értesülések szerint egyébként nagyobb összeget tartottak otthon az elkövetés helyszínén.

--------------------------------

Két nőt találtak holtan egy Szatmár megyei községben, Felsőberekszóban, egy házban, az ügyészek gyilkosságra gyanakodnak - közölte kedden az agerpres hírügynökséggel Florentina Nagy rendőrségi szóvivő.

A szóvivő tájékoztatása szerint az 112-es hívószámot tárcsázva közölte valaki a rendőrséggel, hogy Berekszó településen két nő holttestére bukkantak. A szóvivő elmondta, a nyomozók gyilkosságra gyanakodnak, ezért az ügyet a szatmárnémeti ügyészség vette át.

Az 53 és 65 éves, helyi lakos áldozaton tettlegesség nyomait azonosították a hatóságok. A helyszínelés alapján két elkövetőre következtettek a nyomozók.

A rendőrség nem sokkal ez után kézre kerítette a feltételezett elkövetőket, két debreceni férfit, akiket menekülés közben feltartoztatott az egyik járőregység.

A feltételezett elkövetőket a hatóságok bekísérték az ügységszégre kihallgatásra. A két holttestet pedig a szatmárnémeti sürgősségi kórházba szállították boncolás végett.

Több rendőrségi alakulat helyszínel a településen. (agerpres, tudósítónk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS