2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bíróság ismét elutasította Dragnea egyik kérelmét

2019. december 17. 17:01, utolsó frissítés: 17:03

Jogerősen elutasította kedden a bukaresti ítélőtábla Liviu Dragnea kérelmét, amellyel a volt szociáldemokrata pártelnök megfellebbezte pártjának a június 29-i kongresszus nyomán tisztségbe iktatott új vezetőségét.

Az ítélőtábla megalapozatlannak ítélte és elutasította Dragnea fellebbezését, fenntartva a bukaresti törvényszék korábbi döntését, amely kimondta, hogy a júniusi kongresszuson törvényesen módosították a párt alapszabályát és iktatták be az új vezetőséget.

A PSD július elején kérelmezte a bukaresti törvényszéken a párt statútumában véghezvitt módosítások, illetve a június 29-i kongresszuson megválasztott új vezetőség bejegyzését.

A jelenleg börtönbüntetését töltő Liviu Dragnea beavatkozási kérelmet nyújtott be a perhez - ezt utasította el előbb a fővárosi törvényszék, majd az ítélőtábla is.

Dragnea indítványának köze van a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatósággal kapcsolatos perhez, amelyben a volt PSD-elnököt három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Dragnea azzal érvelt, hogy a bírák döntése értelmében az ügyben érintett két nő fiktív alkalmazásával csalás történt, ennélfogva a PSD Teleorman megyei szervezete, ahol a két nő valójában dolgozott, törvénytelenül folytatta tevékenységét 2006 és 2012 között, ezért fel kellene számolni a szervezetet. A volt pártelnök állítása szerint továbbá a Szociáldemokrata Pártot is fel kell számolni, mivel a június 29-i kongresszuson - amelyen megválasztották a párt új vezetőségét és módosították az alapszabályt - a Teleorman megyei szervezet küldöttjei is szavaztak.(agerpres)

Nyitókép: Capital

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS