2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harmincezer lejre büntették a kórházat, ahol a műtőasztalon meggyúlt a páciens

2020. január 06. 14:45, utolsó frissítés: 14:46

A műtőasztalon égési sérüléseket szenvedett nő ügyében végzett ellenőrzések nyomán összesen harmincezer lejre büntette meg az Állami Egészségügyi Felügyelet a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházat, valamint a beavatkozást végző csapat valamennyi tagját - tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. A kórház vezetősége által végzett belső vizsgálat nyomán menesztették Mircea Beuran professzort a sebészeti részleg osztályvezetői tisztségéből.

A minisztérium közleményében kifejti, a belső vizsgálat arra a következtetésre vezetett, hogy emberi hiba okozta az incidenst. A jelentés szerint Mircea Beuran professzor a szerződésében előírt 33 kötelezettségéből tízet megszegett, ezért menesztik osztályvezető orvosi tisztségéből. Emellett az Állami Egészségügyi Felügyelet bírságot rótt ki az ellenőrzések nyomán észlelt „rendellenességek” miatt a műtétet végző csapat minden tagjára, összesen 30 ezer lej értékben - derül még ki a tájékoztatásból.

A szaktárca ugyanakkor közli, hogy az egészségügyi felügyelet és a minisztérium ellenőrző testülete által az ügyben készített jelentés következtetéseit kedden ismertetik.

A bukaresti sürgősségi kórház azt követően rendelt el belső vizsgálatot, hogy egy 2019. december 22-én végzett műtét során a páciens égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon testének 30 százalékán. A beteg december 29-én meghalt. (agerpres)

Nyitókép: RFI.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS