2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másik NATO-bázisra helyezték át az Irakban szolgáló román katonákat

2020. január 07. 16:23, utolsó frissítés: 16:23

A román védelmi minisztérium meghozta a szükséges intézkedéseket a román katonák által Irakban végzett kiképzési és tanácsadási tevékenység megszakítása érdekében, miután az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) a növekvő közel-keleti feszültség miatt összehívott nagyköveti szintű ülésén az iraki kiképző műveletek ideiglenes felfüggesztése mellett döntött.

A védelmi tárca keddi közleményében rámutat, az iraki küldetésekben részt vevő román katonákat biztonságuk érdekében áthelyezték egy másik bázisra.

A román katonák az iraki haderő kiképzésében segédkeztek, illetve tanácsadással szolgáltak az iraki védelmi minisztérium, valamint a biztonsági rendszer megreformálásáért felelős más intézmények illetékeseinek.

Románia döntése összhangban van a NATO-nak a hétfői ülésen kifejtett álláspontjával, és amennyiben változik a helyzet a térségben, a román katonák folytatni fogják küldetésüket - szögezi le a közlemény, hangsúlyozva, hogy Románia továbbra is elkötelezett a nemzetközi terrorizmus elleni harc mellett. (agerpres)

Nyitókép: Retaua de stiri

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS