2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dacian Cioloș és Cseh Katalin is felkerült a Politico ígéretes EP-képviselőket bemutató listájára

2020. január 14. 12:57, utolsó frissítés: 12:57

A Politico magazin európai kiadása összeállította azoknak az Európai Parlamenti (EP) képviselőknek a húszas listáját, akik még az idén jelentős befolyásra tehetnek szert az uniós politikai hadszíntéren.

Fotó: Cseh Katalin Instagram-oldala Fotó: Cseh Katalin Instagram-oldala


A listán helyet kapott Dacian Cioloș román EP-képviselő is, aki a már jelenleg is megkerülhetetlen politikusnak számít az EU-ban, hiszen ő vezeti az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) frakciót, ami a harmadik legtöbb mandátumot tudhatja magáénak az EP-ben. A listán továbbá helyet kapott Cseh Katalin, aki a magyarországi Momentum színeiben nyert EP-mandátumot és szintén az Újítsuk meg Európát frakcióban foglal helyet, ahol az egyik alelnöki tisztséget is betölti.

A Politico szerint az Európai Parlament jelenleg fiatalabb, változatosabb és megosztottabb mint valaha, a listára felkerült személyek pedig az elkövetkezőkben jelentős szerepet fognak betölteni az olyan kérdések előremozdításában is, mint az éghajlatváltozás, a mesterséges intelligencia és az iparpolitika.

A magazin egyenesen „a román Macronnak” nevezi Cioloșt, aki elmondásuk szerint azzal érdemelte ki a helyet a listán, hogy egy olyan frakciót vezet az EP-ben, amelynek szerepe nélkülözhetetlen egy széleskörű parlamenti koalíció megalakításában, amire szükség lesz, ha sor kerül a fent említett kérdések törvénybe iktatására. A lap szerint az egykori román miniszterelnöknek egy olyan frakcióban kell kohéziós politikát folytatnia, ahol sokan eltérően gondolkodnak a liberális politikáról.

A Politico szerint a 31 éves, nőgyógyász végzettségű Cseh Katalin azok közé a frissen megválasztott tisztviselők közé tartozik, akik megpróbálják megváltoztatni a politikai kultúrát nemcsak az Európai Parlamentben, de saját hazájukban is.

A Politico teljes listája ITT érhető el. (Politico/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS