2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea azt állítja, hogy már 8 hónapja ül ártatlanul a börtönben

2020. január 14. 14:34, utolsó frissítés: 14:34

A legfelsőbb bíróság öttagú testülete úgy döntött kedden, hogy egy héttel elhalasztja az ítélethirdetést Liviu Dragnea semmisségi folyamodványának ügyében, amelyben a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke felmentését kérte.

A testület azzal indokolta, hogy január 21-ére halasztják az ítélet kihirdetését, hogy a bíráknak időre van szükségük, hogy mérlegeljék a problémát.

A legfelsőbb bíróságon kedden tárgyalták Dragnea semmisségi folyamodványát.

A tárgyalóteremben Dragnea ártatlannak vallotta magát és felmentését kérte.

A PSD volt elnöke ismét cáfolta, hogy - az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádjával ellentétben - ismerte volna Adriana Botorogeanut és Anisa Stoicát, akik - az ügyészek szerint - a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazásában álltak, de valójában a pártnál dolgoztak.

„Szilárdan hiszem, hogy teljesen ártatlan vagyok és nyolc hónapja ártatlanul ülök a rahovai börtönben. Ezért nem térítettem meg a kárt, mert nem tűnt normálisnak, hogy kifizessem azt, amit nem követtem el. Az önök döntésén múlik, hogy továbbra is a börtönben maradok-e ártatlanul, vagy szabadon engednek” - mondta Dragnea a bíráknak.

Dragnea ügyvédje, Flavia Teodosiu kijelentette: nem szerepel a büntetőtörvénykönyvben az a cselekedet, amivel Dragneát vádolják.

2019. május 27-én a legfelsőbb bíróság, hivatali visszaélésre történő felbujtás vádjával, három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Liviu Dragneát a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságon történt fiktív alkalmazások ügyében.

Dragnea két rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújtott be: egy semmiségi panaszt és egy semmisségi folyamodványt.

2019. december 10-én a bírák elutasították a semmiségi panaszt, a semmisségi folyamodványt pedig kedden tárgyalták.

A vád szerint Dragnea - aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt - közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem végzett ott. (agerpres)

Nyitókép: EuroCom

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS