2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Petárdaellenes törvényt kezdeményezett Adrian Dohotaru képviselő

2020. február 12. 14:59, utolsó frissítés: 14:59

A petárdák árusítását és használatát egyaránt korlátozná az a törvénytervezet, melyet Adrian Dohotaru képviselő ma iktatott a szenátusban. Az USR színeiben mandátumot szerzett, jelenleg függetlenként tevékenykedő kolozsvári képviselő szerint a jogszabály megteremtené a lehetőséget arra, hogy a helyi rendőrség is szabjon ki bírságot, ne csak a munkaügyi felügyelet.

Amennyiben a parlament elfogadja a tervezetet, csakis speciális engedély birtokában lehetne kereskedni petárdákkal, és tilos lenne kiskorúaknak árulni. Emellett kitiltaná a pukkantgatást a sűrűn lakott területekről és kiterjesztené az időintervallumot is, amikor nem szabad petárdázni.Amint a képviselő közleményéből kiderül, az a cél vezette, hogy csendesebbé tegye a köztereket az ünnepekkor, mivel emberek és állatok számára egyaránt nagyon zavaró az állandó robbantgatás. Emlékeztetett, a téli ünnepekkor igen sokan adtak hangot nemtetszésüknek az egyre intenzívebb petárdázás miatt.

A törvénytervezetet a következő parlamenterek írták alá: Oana Bîzgan (független), Horia Nasra (PSD), Nicușor Dan (függtelen, volt USR-s), Gabriel Petrea (PRO Románia), Cristian Ghica (USR), Petre Florin Manole (PSD), Cristian Seidler (USR), Alin Arsu (USR). (közlemény, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS