2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Átalakítaná az ország közigazgatási felosztását a Pro Románia

2020. február 16. 18:28, utolsó frissítés: 18:35

Átalakítaná az ország közigazgatási felosztását a Pro Románia - derül ki a párt vasárnapi országos kongresszusán feldolgozott kiáltványból.

A dokumentum azokat a prioritásokat fogalmazza meg, amelyek - meglátásuk szerint - segítenék az ország fejlődését a 2020-2024-es időszakban.

A kiáltvány szerint a megyék számát 41-ről 15-re csökkentenék, a területi közigazgatási egységek számát pedig 3300-ról legfeljebb 1500-ra. A törvényhozók számát legtöbb 200-300 képviselőre és 100 szenátorra korlátozná.

Ugyanakkor javasolja a differenciált adózásra való áttérést, azaz hogy a magasabb bérek, illetve nyugdíjak után, nagyobb adót kelljen befizetni, valamint hogy 5%-on egységesítsék az élelmiszerek és az idegenforgalmi szolgáltatások áfáját.

A Pro Románia támogatja a bérreformot, pontosabban az európai minimálbér bevezetését az Európai Parlament által javasolt formában.

A párt országos kongresszusának végén Victor Ponta párelnök azt is elmondta, hogy a Pro Románia nem szavazza meg az Orban-kabinet beiktatását.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS