2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Nép Ügyvédjéhez fordul az RMDSZ a választási törvényt módosító sürgősségi kormányrendelet miatt

2020. február 17. 14:44, utolsó frissítés: 14:48

A Nép Ügyvédjéhez fordul a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), mert a parlamenti választási törvényt módosító sürgősségi kormányrendelet megjelent a Hivatalos Közlönyben, közölte Facebook-oldalán Kelemen Hunor.„Hétfőn levelet írtam Renate Webernek, amelyben amellett érveltem, hogy elfogadhatatlannak tartjuk a választási rendszer burkolt módosítását, mert ennek több pontja is alkotmányellenes. Bízom abban, hogy a Nép Ügyvédje eleget tesz a kérésünknek, a sürgősségi kormányrendeletet pedig megtámadja az Alkotmánybíróságon”- írja bejegyzésében a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor korábban a Klaus Johannis államfővel való konzultációt követően is jelezte, hogy tervezik megtenni ezt a lépst, mivel a PNL sürgősségi kormányrendelete „aggályos és alkotmányellenes”.

A Ludovic Orban vezette kabinet a megbuktatása előestéjén még gyorsan elfogadott 25 sürgősségi kormányrendeletet, amely intézkedések a választási törvény mellett érintik az oktatást az egészségügyet, és kiterjednek a nemzetvédelmi törvények módosításaira és kiegészítéseire is.


(hírszerk.)

Nyitókép: Kelemen Hunor Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS