2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már két román állampolgárságú fertőzöttje van a koronavírusnak

2020. február 19. 12:32, utolsó frissítés: 12:32

Újabb román állampolgár fertőződött meg a koronavírussal, közölte japán sajtóinformációkra hivatkozva a japán külügyminisztérium. A megfertőződött személyt a Jokohamában karantén alá vont üdülőhajón támadta meg a vírus.

A román külügyminisztérium kedden még arról tájékoztatta a sajtót, hogy nem mutatták ki a koronavírust a Japán partjainál vesztegzár alá helyezett Diamond Princess tengerjárón tartózkodó többi román állampolgárnál.

A szaktárca akkor arról is beszámolt, hogy azokat a román állampolgárokat, akik a személyzet tagjai közt szerepelnek, a helyzet alakulásának függvényében február 19-étől újabb 14 napos karanténba helyezhetik.

A koronavírusnak eddig egy román állampolgárságú fertőzöttje volt, akit jelenleg egy japán kórházban kezelnek, és a minisztérium tájékoztatása szerint stabil az állapota.

A Diamond Princes fedélzetén eredetileg 17 román állampolgár tartózkodott, ebből 15-en a legénység tagjaiként szolgáltak. A karantén alá vont hajón a már 542-en fertőződtek meg a koronavírussal. (digi24.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS