2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lukács Attila lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje Ozsdolán

2020. február 21. 11:29, utolsó frissítés: 11:29

Több mint ötvenen vettek részt csütörtökön, Ozsdolán az RMDSZ bővített választmányi ülésén. A testület tagjai Lukács Attila erdészt, méhészt, a községi RMDSZ elnökét nevesítették polgármesterjelöltnek.

Lukács Attila Fotó: Kocsis B. János Lukács Attila Fotó: Kocsis B. János


„Ki kell mondanunk, hogy a fejlesztések terén Ozsdola lemaradt a régió többi településeihez képest. Új lendület kell Ozsdolán, meggyőződésem, hogy erre a feladatra Lukács Attila a megfelelő ember. A községben újratervezésre van szükség, a víz- és csatornarendszer kiépítése első számú prioritás. Az ozsdolai emberek számíthatnak ránk a község fejlesztésében, de számíthatnak ránk a közbirtokosság ellen indított bírósági eljárásban is. A per hátterében egyértelműen az a törekvés áll, hogy minél több székelyföldi erdő visszakerüljön a román állam tulajdonába. Ezt nem nézhetjük tétlenül” – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

„Azt ígérjük a község lakóinak, hogy tisztelettel és becsülettel fogjuk végezni a ránk bízott feladatot. Az életminőség javítása érdekében, olyan horderejű fejlesztésekre van szükség, amelyet csak összefogással lehet kivitelezni. Fontos, hogy legyen partner a megyei önkormányzat és legyen egy erős bukaresti képviselet, hogy a szükséges pályázati forrásokat sikeresen tudjuk elérni. Ez nem egyemberes munka, csapatra és közösségi támogatásra van szükség, számítunk minden ozsdolai ember támogatására” – hangsúlyozta Lukács Attila polgármesterjelölt.

A gyűlésen jelen volt Fejér László, az RMDSZ Kézdiszéki Szervezetének elnöke és Grüman Róbert, a megyei szervezet ügyvezető elnöke. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa korábban döntött a polgármester-jelöltek választásának módjáról, így a Kovászna megyei települések többségében választmányi döntés alapján dől el, hogy kik indulnak csapatukkal a helyhatósági választáson. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS