2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koronavírus: szombaton tér haza a Diamond Princess tengerjárón tartózkodó hat román állampolgár

2020. február 21. 17:34, utolsó frissítés: 17:34

Szombaton térnek haza hatan a Diamond Princess tengerjárón tartózkodó román állampolgárok közül, a védelmi minisztérium egyik repülőgépével érkeznek majd az országba - tájékoztat a külügy.

A hajó fedélzetén levő román állampolgárok közül hatan jelezték, hogy vissza kívánnak térni az országba, és mindannyian felszálltak arra a repülőgépre, amelyet az olasz kormány küldött Japánba az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusa révén. A felszállás előtt mindegyik utastól mintát vettek, és egyiküknél sem mutatta ki a teszt a koronavírus jelenlétét.

A repülőgép Tokióból szállt fel és a tervek szerint az éjszaka folyamán érkezik Berlinbe. Onnan a román védelmi minisztérium egyik gépe veszi át és szállítja haza a román állampolgárokat, akik várhatóan szombaton reggel érkeznek majd meg Bukarestbe.

A minisztérium közleménye azt is megjegyzi, hogy a koronavírussal (COVID-19) fertőződött két román állampolgár (akik szintén a Diamond Princess tengerjárón utaztak) állapota jó, őket továbbra is egy japán kórházban kezelik.

Románia tokiói nagykövetsége állandó kapcsolatban áll velük, akárcsak azzal a kilenc román állampolgárral, akik a hajó személyzetének tagjai és úgy döntöttek, hogy a tengerjárón maradnak. (agerpres)

Nyitókép: CNN.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS