2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iskolai fogászati rendelőket újítottak fel Sepsiszentgyörgyön

2020. február 21. 19:04, utolsó frissítés: 19:04

Minden sepsiszentgyörgyi óvodás és iskolás ingyenes évenkénti szűrésre, szükség és igény szerint ingyenes kezelésre jogosult, amelyet ezentúl korszerű, kellemes környezetben érhet el a város tanügyi intézményeiben frissen felújított, felszerelt fogászati rendelőkben.Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával 2019 novemberében öt tanügyi intézményben sikerült felújítani és korszerű eszközökkel felszerelni a fogászati rendelőket. A Székely Mikó Kollégiumban, a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, a Gödri Ferenc Általános Iskolába és az Ady Endre Általános Iskolába található modern rendelőkbe kérhetnek időpontot az iskolások és óvodások. A fentiek közül minden sepsiszentgyörgyi diák egy-egy fogászati rendelőhöz tartozik, aszerint, hogy melyik intézményben tanul, ezek a következőképpen alakulnak.

A Mihai Viteazul Főgimnáziumban található fogászati rendelőhöz tartoznak a Mihai Viteazul Főgimnázium és a Váradi József Általános Iskola diákjai. Ebben a rendelőben dr. Todor Alexandru Ladislau fogorvos várja a diákokat, hétfőn 13 órától 19 óráig, valamint keddtől péntekig 8 órától 14 óráig.

A Mikes Kelemen Elméleti Líceumban található fogászati rendelőhöz tartoznak a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Berde Áron Szakképző Líceum, a Constantin Brâncuși Szakképző Líceum és a Csipike Óvoda diákjai és óvodásai. Itt Dr. Szabó Annamária fogadja a gyerekeket, hétfőn és kedden 8 órától 14 óráig, szerdán 12 órától 18 óráig, csütörtökön és pénteken 8 órától 14 óráig.A Székely Mikó Kollégiumban található fogászati rendelőhöz tartoznak a Székely Mikó Kollégium, a Református Teológiai Líceum, a Kőrösi Csoma Sándor Óvoda, a Benedek Elek Óvoda, és a 6-os számú Óvoda diákjai és óvodásai. Dr. Vitályos Noémi fogorvosnő rendel az iskolában, hétfőtől szerdáig 8 óra és 15 óra között, csütörtökön 13 óra és 20 óra között, pénteken ismét 8 óra és 15 óra között.

Az Ady Endre Általános Iskolában található fogászati rendelőhöz tartoznak az Ady Endre Általános Iskola, a Nicolae Colan Általános Iskola, a Puskás Tivadar Szakképző Líceum, a Napsugár Óvoda, a Pinocchio Óvoda, a Kilyéni Óvoda, a Szotyori Óvoda és a Szépmezői Óvoda diákjai és óvodásai. Ebben a fogászati rendelőben dr. Sántha Éva fogadja a diákokat és óvodásokat, hétfőtől péntekig 8 óra és 15 óra között.

A Gödri Ferenc Általános Iskolához tartozik a Gödri Ferenc Általános Iskola, a Néri Szent Fülöp Általános Iskola, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Gulliver Óvoda, a Néri Szent Fülöp Óvoda, az 5-ös számú Óvoda, az Árvácska Óvoda, a Hófehérke Óvoda és a 7-es számú Óvoda diákjai és óvodásai. Dr. Kozma Zoltán fogorvos várja az óvodásokat és az iskolásokat, hétfőn és kedden 7 órától 13 óráig, szerdán 13 óra és 19 óra között, valamint csütörtökön és pénteken ismét 7 órától 13 óráig.

Az óvodás és iskolás gyerekek ingyenes évenkénti szűrésre, igény szerint pedig ingyenes kezelésre jogosultak az iskolai fogászati rendelőkben. (közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS