2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koronavírus: egy máramarosi nő rosszul lett, a szomszédai erre lefogták és ráhívták a rendőrséget

2020. február 24. 17:18, utolsó frissítés: 17:18

Lefogtak a szomszédai egy nőt a Máramaros megyei Sztojkafalván, miután olaszországi útjáról hazatért, majd rosszul lett egy üzletben. A bepánikolt helyiek kihívták a mentőket és a rendőrséget is, azonban kiderült: a nő átesett a kötelező vizsgálaton amikor az országba belépett, és megállapították, hogy nem fertőzött koronavírussal.

Lapértesülések szerint egyébként Palermoból tért haza, mely nem tartozik a vírus miatt karantén alá volt térségek közé. Az egészségügyi minisztérium a hiányos tájékoztatás számlájára írta a pánik kitörését, és kiküldte az ellenőrző testület egy delegációját a Máramaros Megyei Közegészségügyi Hatósághoz, illetve a határátkelőkhöz, hogy tegyék meg a szükségesnek vélt intézkedéseket.

A Máramaros Megyei Prefektúra pedig Facebook-bejegyzésben kérte a lakosságot, hogy őrizzék meg nyugalmukat. A kormányhivatal igyekezett tájékoztatást adni a koronavírus-fertőzés tüneteiről, valamint arról, hogy miként lehet megelőzni a megfertőződést. (vasiledale.ro, hírszerk.)Nyitókép: Dimitri Karastelev/unsplash.com (képünk illusztráció)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS