2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis koronavírus-ügyben összehívja a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot

2020. február 24. 19:44, utolsó frissítés: 20:07

Klaus Johannis államfő hétfőn közölte: összehívja szerdára a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot (CSAT), amelynek a koronavírussal kapcsolatos kérdéseket kell megvitatnia.

"Nincs jelenleg egyetlen koronavírusos esetünk sem Romániában, de fel kell készülnünk, ha a dolgok rosszra fordulnak. Ezért úgy döntöttem, hogy szerdán, február 26-án 14 órára összehívom a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot, hogy tájékoztatást kapjak az új koronavírussal való esetleges megfertőződések monitorozását és kezelését célzó konkrét intézkedésekről, valamint egy esetleges koronavírus-járvány során életbe lépő stratégiáról" - mondta Iohannis a Cotroceni-palotában.

Tájékoztatása szerint a romániai hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, de hatékonyan kell kommunikálni a lakossággal erről a kérdésről.

"Arra kérem az állampolgárokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat, megfelelően tájékozódjanak, legyenek óvatosak, tartsák be a higiéniai előírásokat és az orvosi tanácsokat" - mondta Iohannis.

Az államfő a sajtó munkatársait arra kérte, hogy tartózkodjanak a szenzációhajhász és pánikkeltő hírek terjesztésétől, a politikusokat pedig arra, hogy ne próbáljanak meg hasznot húzni a helyzetből, és ne keltsenek félelmet a lakosságban.

Hozzátette, a román állampolgárok körében aggodalmat keltett az olaszországi helyzet, és állandó kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal, amelyek azokat a vesztegzár alatt levő területeket követik figyelemmel, ahol románok is laknak. (agerpres)

Kiemelt kép: unsplash-logoJESHOOTS.COM

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS