2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megszűnt az utolsó erdélyi alapszervezete is a Jobbiknak

2020. február 26. 17:11, utolsó frissítés: 17:16

Kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból Lokody Levente. Ezt maga párt Maros megyei alapszervezetének elnöke jelentette be Facebook-oldalán, közölve azt is, hogy ezzel megszűnt az alapszervezet is, és így a Jobbiknak egyetlen egy alapszervezete sem maradt Erdélyben.

Lokody levente Fotó: Lokody Levente Facebook-oldala Lokody levente Fotó: Lokody Levente Facebook-oldala
Lokodi, aki a legutóbbi tisztújításon egyetlen kihívója volt Jakab Péter frissen megválasztott elnöknek, elmondta, hogy ő mint elnökjelölt egy jobbközép konzervatív síkon szerette volna tartani a Jobbik irányelveit, de azt az új irányvonalat, amely a Jobbikot ma meghatározza, így tovább nem tudja felvállalni.

„Döntésemet szabad akaratból, a konzervatív jobbközép irányvonal melletti kiállás, lelkiismeretemre hallgatva hoztam meg! Továbbra is a Fideszes pártállam lebontásáért fogok küzdeni azokkal, akik hajlandóak ebben együttműködni”- írja bejegyzésében Lokodi Levente, aki elmondása szerint készen áll arra, hogy újra letegye egy jobboldali konzervatív politika alapjait.

Lokody korántsem az egyetlen távozó a pártból, nemrég annak budapesti elnöke lépett ki, Bencsik János parlamenti képviselő, Szávay István volt parlamenti képviselő, négy budapesti önkormányzati képviselő is otthagyta az alakulatot. Friss hír, hogy hat debreceni politikus is távozik.

A Maros megyei alapszervezet megszűnésével végleg eltűnik a Jobbik Erdélyből, 2014-ben még arról írtunk, hogy nyolc alapszervezete van.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS