2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koronavírus: megvan az első, bizonyítottan fertőzött romániai páciens

2020. február 26. 23:36, utolsó frissítés: 23:45

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint kimutatták a koronavírus-fertőzést egy romániai, Gorj megyei férfi mintáiban. Az illetőt egy 71 éves, olaszországi férfi fertőzött meg, aki nemrég egy ötnapos utazást tett Romániában.

A hatóságok gyanúja szerint még egy romániairól derülhet ki hamarosan, hogy fertőzött, azonban ez esetben még nincs meg a tesztek végső eredménye. A szóban forgó, 71 éves olaszországi férfiról akkor derült ki, hogy koronavírussal fertőzött, amikor romániai útjáról hazatért Bolognába.

Olaszországban egyébként megfertőzött további három személyt, a tulajdonában levő vendéglő alkalmazottait. A Digi24 szerint további 33 olténiai személy mintáit vizsgálják jelenleg, olyanokét, akik kapcsolatba kerültek a 71 éves olasszal.

A szóban forgó idős férfi elég sok emberrel került kapcsolatba romániai útja során, akik mind fertőzöttek lehetnek. Közéjük tartoznak annak a repülőgépnek az utasai, mellyel érkezett és amellyel hazautazott (kétszer kb. 44 személy).

A fertőzött férfi, aki 10 éves fiával jött Romániába, meglátogatta az anyósáékat, majd autót bérelt és több tárgyalást is lefolytatott, így meglehetően magas azoknak a száma, akik potenciálisan elkaphatták tőle a vírust.

Elképzelhető, hogy egy másik, szintén olaszországi férfi is fertőzött meg romániaiakat. Az illető 51 éves, és vadászni érkezett, szintén Olténiába, az előbb említett, 71 éves férfi társaságában. (digi24.ro, hírszerk.)

Nyitókép: CDC/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS