2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ a kormánynévsor és a kormányprogram ismeretében dönti majd el, hogy megszavazza-e a Cîţu-kormány beiktatását

2020. február 27. 08:51, utolsó frissítés: 08:51

Az RMDSZ azt követően dönti el, hogy megszavazza-e a Cîţu-kabinet beiktatását, hogy megismeri a miniszterjelölteket és a kormányprogramot - nyilatkozta szerda este Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Kelemen 'találgatásoknak' nevezte azokat a forgatókönyveket, amelyek szerint, ha a törvényhozók nem szavaznak bizalmat a Cîţu-kabinetnek, feloszlatják a parlamentet, mivel - magyarázta az elönk - az Orbán-kormányt nem utasították el kétszer, amint azt az alkotmány előírja az előre hozott választások esetén.

'A második Orban-kormányt nem utasította el a parlament. Tehát most nem a második kísérletnél tartunk, amint azt az alkotmány előírja, mivel a második Orban-kabinetről nem szavazott a parlament, nem utasította el. Tehát rosszul számolnak azok, akik előre hozott választásról beszélnek, amennyiben Cîţu nem kap elég szavazatot' - mondta Kelemen. Hozzátette: 'türelmetlenül, de izgalmak nélkül' várják a kormánynévsort és a kormányprogramot, és csak ezután döntenek arról, hogy támogatják-e a kormány beiktatását vagy sem.

Klaus Johannis államfő Florin Cîţu jelenlegi ügyvivő pénzügyminisztert bízta meg kormányalakítással, miután szerdán egyeztetéseket folytatott a Cotroceni-palotában a parlamenti pártok képviselőivel.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS