2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A koronavírus miatt a PSD szombatra tervezett kongresszusa is elmarad

2020. február 28. 09:26, utolsó frissítés: 09:26

Elhalasztották a Szociáldemokrata Párt (PSD) szombatra tervezett kongresszusát. Az alakulat azzal indokolja a döntést, hogy a küldöttek jelentős része a koronavírus terjedésének megelőzésére hozott intézkedések helyi szintű alkalmazásával van elfoglalva.

A PSD csütörtök esti közleményében hangsúlyozzák, az alakulat úgy véli, hogy azoknak a küldötteknek, akiknek szerepük van a koronavírus esetleges terjedése jelentette fenyegetettség elhárításában - megyeitanács-elnökök, polgármesterek, helyi és megyei tanácsosok, a helyi hatóságok más képviselői -, az emberek biztonságával és egészségével kell foglalkozniuk, jelen pillanatban semmiféle más tevékenység nem élvezhet prioritást.

A döntés meghozatalakor szem előtt tartották az egészségügyi szakemberek ajánlásait is, amelyek szerint jelen helyzetben nem tanácsos az ország minden részéről érkező, nagyszámú résztvevővel zajló eseményeket szervezni.

"Ez egy felelős gesztus, amelyet a teljes politikai osztálynak át kellene vennie. Az emberek az elsődlegesek, nem a politikai tevékenységek vagy harcok" - áll még a PSD közleményében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS